Veel gestelde vragen 

MISSCHIEN STAAT JE VRAAG ERTUSSEN!

 

Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen voorafgaand aan de fotoshoots die ik aanbied. Misschien heeft iemand anders eerder dezelfde vraag gesteld en vind je het antwoord op jouw vraag hieronder terug. Het kan ook fijn zijn om er gewoon even lekker doorheen te scrollen om nog meer te weten te komen.

Scroll lekker naar beneden om de "meest gestelde vragen" te lezen. Of klik hieronder gelijk door naar een van de menuutjes waar je meer over wilt weten:

 

Algemeen

HOE KAN IK EEN FOTOSHOOT RESERVEREN?

Je kan een fotoshoot reserveren door het contactformulier op de website in te vullen. Je komt hem op veel plekken tegen, maar je kan ook HIER klikken. Na het invullen van het formulier neem ik via de mail contact met je op.

 

Als er nog plek is in de agenda zal ik de reservering bevestigen via de mail waarbij je ook een factuur van de fotoreportage ontvangt. De reservering is definitief als de betaling gedaan is. 

WANNEER MOET IK KIEZEN WELK PAKKET IK WIL?

Als je een fotoshoot gereserveerd heb, dan heb je de opnamekosten van de shoot al betaald. Het is mogelijk om NA de shoot nog een keuze te maken uit een aantal digitale pakketten.

 

Omdat het fijn is om éérst de foto's te zien waar je uit kan kiezen, maak je de keuze voor een digitaal pakket pas na de reportage als de foto's klaar zijn. Het is niet verplicht om een digitaal pakket te kopen na de shoot, je kiest zelf wat je nog aan zou willen schaffen.

WAAR BEN JIJ ACTIEF ALS FOTOGRAAF?

Mijn woon/werkomgeving is Domburg/ Zeeland, maar in overleg, reis ik het hele land door. 

 

WAT GEBEURT ER BIJ ZIEKTE EN/OF SLECHT WEER?

In beide gevallen gaan we de shoot opnieuw plannen.

ZITTEN ER OOK DIGITALE BESTANDEN BIJ MIJN FOTOSHOOT INBEGREPEN?

Ja! Als je een fotoshoot reserveert bij Monique Bonnema Fotografie betaal je de opnamekosten van jouw reportage. Dit is inclusief het aantal digitale bestanden wat staat vermeld bij het pakket.

 

Wil je meer digitale bestanden dan aangegeven staat bij het pakket, dan kan je na de shoot nog kiezen om extra digitale bestanden aan te schaffen. Deze zijn niet inbegrepen bij de reportage prijs. 

HOE ZIT HET NU PRECIES MET DE PRIJZEN EN PAKKETTEN?

Waarschijnlijk ga je in totaal 2x een betaling doen. Namelijk bij het reserveren voor de opnamekosten en ná de shoot als je nog digitale bestanden of producten wil bestellen. Digitale bestanden zijn te bestellen in een aantal digitale pakketten. 

Na de shoot krijg je een online galerij met de selectie foto's van jullie fotoshoot te zien. Dit is het moment waarop je nog kan kiezen om een pakket digitale bestanden, afdrukken, album of wat je maar wil bij te bestellen. Afhankelijk van jouw keuze krijg je hier nog een factuur van.

 

IK ZIE PRACHTIGE BEELDEN OP JE WEBSITE, MAAR IK WEET NIET OF IK WEL ONZE FOTO OP INTERNET WIL. MOET DIT?

Uiteraard is dit geen verplichting. Alle beelden die op website staan, zijn geplaatst met toestemming van de klanten. Ik maak na oplevering van de reportage een kleine selectie van beelden die ik zou willen toevoegen aan mijn portfolio. Dan pas hoef je te besluiten of je hiermee akkoord gaat. Wil je dit niet dan hoeft dat uiteraard niet.

 

Bruiloft

MB__8133.png

HOE LANG VAN TE VOREN BOEKEN?

Dat ligt een beetje aan de periode van het jaar waarin en de dag waarop jullie gaan trouwen. In het hoogseizoen (ongeveer van april t/m september) zijn de vrijdagen en zaterdagen al snel volgeboekt. Veelal wordt de fotograaf ongeveer 9 maanden van tevoren geregeld. Maar soms kun je het natuurlijk later nog treffen en kan jullie datum nog vrij zijn. Vergeet echter niet dat dat een gok is en jullie trouwreportage een belangrijk aandenken aan jullie dag is. Daarvoor wil je natuurlijk wel jouw favoriete fotograaf vastgelegd hebben! Zodra je zeker weet dat ik jullie fotograaf ben, wacht dan niet te lang met dit door te geven. Want dan reserveer ik julie datum. Ik heb met regelmaat meerdere aanvragen voor 1 datum, ben er dus zo snel mogelijk bij. Je fotograaf kun je maar geregeld hebben!

NEEM JE ALLE BRUILOFTEN AAN?

Nee, ik fotografeer maximaal 20-25 bruiloften per jaar. Waarom? Omdat ik het, ondanks dat het mijn fulltime job is, blijf zien als een creatief proces. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat we een goede klik hebben. Zodat jullie je bij mij op je gemak voelen. Dit zorgt ervoor dat we mooie foto's kunnen maken waarop jullie helemaal jezelf zijn.

IK HOU ER NIET VAN OM OP DE FOTO TE GAAN, HOE GA JIJ HIERMEE OM?

Ik ben een documentaire fotograaf en maak een vertellende reportage. Dat betekent dat ik aanwezig ben, niet regisseer en jullie gewoon je gang gaan. Ik vang de mooie momenten. Maar als jullie ook een mooie reportage willen, dan is dit geen probleem. 

HOELANG DUURT HET VOORDAT IK FOTO'S KRIJG?

Binnen 48 uur ontvang je een preview met enkele foto’s uit de reportage. Daarna ga ik alle beelden selecteren en bewerken. Die ontvang je uiterlijk binnen 6 weken maar de ervaring leer dat dit vaak sneller is afhankelijk van het hoog of laag seizoen.

WAT GEBEURT ER BIJ ZIEKTE EN/ OF ANDERE REDENEN VAN AFWEZIGHEID WAARDOOR JIJ ONZE BRUILOFT NIET ZOU KUNNEN FOTOGRAFEREN?

Bij omstandigheden waarbij ik niet in de mogelijkheid ben om jullie bruiloft te komen fotograferen, neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op om jullie op de hoogte te stellen. Daarna ga ik zo snel mogelijk opzoek via mijn netwerk aan fotografen, naar een vervangende fotograaf. Een fotograaf die zo dicht mogelijk bij mijn stijl van fotograferen past.

WAAR BEN JIJ ALS FOTOGRAAF ACTIEF?

Mijn woon/werkomgeving is Domburg/ Zeeland, maar in overleg, reis ik het hele land door. 

FOTOGRAFEER JE OOK BRUILOFTEN IN HET BUITENLAND?

Ja, GRAAG! Ik heb nog geen buitenlandse bruiloft gefotografeerd. Maar dit staat zeker op mijn bucketlist! Het lijkt mij geweldig om mijn passie voor reizen en mijn werk als trouwfotograaf te kunnen combineren. Ik leg bij bruiloften graag het hele verhaal vast. Ook als jullie bruiloft meerdere dagen duurt. 

 

Familie

MB__8179-bewerkt.jpg

 

 

WAT KAN IK HET BESTE DRAGEN?

Graag stem ik van te voren de kleding af (bij groepen is een kleurthema erg mooi). Even wat overleg doet wonderen. Neem gerust iets extra's mee. Naturel of juist kleurige kleding, leuk petje, grappige bril, hip speelgoed, dekentje, andere accessoires, alles mag mee. Bedenk wel thuis waar je de fotosessie mee wilt starten, zo hoeven we niet te beginnen met een verkleedpartij. Foto's maken moet voor kinderen een spel zijn en blijven. Dit is prettig voor de sfeer. 

 

HOE LANG DUURT DE FOTOSHOOT

Ieder type fotoshoot neemt een bepaalde tijd in beslag. Gemiddeld neemt een fotoshoot ongeveer 1,5 -2 uren in beslag. Afhankelijk van hoe groot de groep is en of er kleine kinderen in het gezelschap zijn.

WAT GEBEURT ER BIJ ZIEKTE EN/OF SLECHT WEEROMSTANDIGHEDEN? 

In beide gevallen gaan we de shoot opnieuw inplannen of indien mogelijk verschuiven naar later op de dag.

MOGEN HONDEN OOK MEE TIJDENS DE FOTOSHOOT? 

Ja! Natuurlijk! Honden zijn gewoon onderdeel van jullie gezin en horen er ook zeker bij op de foto!

 

WAT VOOR LOCATIES ZIJN ER MOGELIJK?

Voor een familie reportage spreken we af op een mooie locatie in de omgeving van Domburg. Genoeg mooie plekjes hier in de omgeving! Bijvoorbeeld;

 

- Het strand

- Het bos

- Kasteel Westhove